استراتژی بازاریابی – مدل رویکرد های استراتژیک-بازاریابی استراتژیک
استراتژی بازاریابی
بازاریابی یکی از بزرگترین چالش های هر شرکت بازرگانی به شمار می رود که می تواند بیشترین تاثیر را بر موفقیت و شکست آن شرکت داشته باشد.اگر نتوانید هر هفته مشتریان جدیدی را به سمت تجارت خود بکشانید، خیلی زود از رده رقابت کنار زده خواهید شد. خوشبختانه، حتی بدون داشتن سابقه رسمی در بازرگانی یا بازاریابی، نکات ساده ای هستند که می توانید از همین امروز شروع کنید تا نتیجه بازاریابی شرکت خود را برگردانده و همه مشتریانی که شایسته اش هستید را به چنگ بیاورید.

 

مدل رویکرد های استراتژیک-بازاریابی استراتژیک

حفظ چابکی
دستیابی به بازارها
تخمین سود بالقوه آتی
بازاریابی استراتژیک 

 
رویکرد های استراتژیک
سرمایه گذاری گذشته و آتی
رقابت در توسعه سرمایه انسانی
دستیابی به سرمایه و سرمایه گذاری
تهیه برنامه ریزی
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

شکل ۱۳ [۱]

با توجه به آنچه گفته شد و همچنین مولفه های تعیین شده در مدل پیشنهادی استراتژی بازار یابی تعاملی مبتنی بر رقابت در توسعه منابع وهماهنگی بین عناصر و اجزای سازمان و محیط را می توان در این تحقیق مورد توجه قرار داد،زیرا؛این نوع استراتژی بر۵ مولفه استوار است که عبارتند از؛

۱- بازاریابی پاسخ گرا

۲- پیگیری کلیه نتایج بازاریابی

۳- حذف بازاریابی غیرموثر

۴- توجه به توسعه منابع

۵- عامل و هماهنگی بین عناصر و اجزای سازمان و محیط

در این رویکردهماهنگی استراتژیک [۲]جایگاه کلیدی در مطالعات سازمانی و مدیریت استراتژیک دارد زیرا یک روش مناسب برای کسب و خلق ارزش در بازار و بالا بردن عملکرد سازمان، تعامل و هماهنگی بین عناصر و اجزای سازمان و محیط می باشد.[۳] از دیدگاه کاپلان و نورتون ( ۱۹۹۹ ) هماهنگی عامل و منبع ارزش اقتصادی برای شرکتها بوده و باید در این راستا حرکت نمایند.

هماهنگی میتواند هم در سطح عملیاتی و هم در سطح استراتژیک و هم بین این دو سطح برقرار شود. منظور از هماهنگی در سطح استراتژیک، همخوانی و انطباق استراتژ یهای سطوح پائین تر سازمان و استراتژ یهای کارکردی، با استراتژی کلان سازمان می باشد. این هماهنگی جنبه های متفاوت دیگری را نیز در بر می گیرد که اصطلاحاً هماهنگی درونی و بیرونی گفته می شود.

هر یک از سیستم های موجود در سطوح استراتژی سازمان هم باید با زیر سیستم های خودش(هماهنگی درونی)و هم باید با سطوح بالا دست و سیست مهای هم ترازخودش (هماهنگی بیرونی)هماهنگ باشد تا موضوع مدیریت تجلی پیدا کند وباعث ایجاد هم افزایی جهت رسیدن به هدف های سازمان شود[۴] .

همچنین جهت رفع چالش های اساسی هماهنگی استراتژیک بازاریابی بایستی میان رابطه یک (رابطه میان استراتژی بازاریابی در میان رقبا واستراتژی سازمان برای ایجاد هماهنگی عمودی بیرونی)، رابطه دو (رابطه میان استراتژی بازاریابی بین رفبا و استراتژی سایر واحدها یا کارکردهای سازمانی برای ایجاد هماهنگی افقی بیرونی)، رابطه سه (رابطه میان استراتژی بازاریابی بین رقبا و زیر سیستم ها یا کارکردهای آن، برای ایجاد هماهنگی عمودی درونی) و رابطه چهار(میان استراتژی های زیر سیستم ها یا کارکردهای بازاریابی بین رقبا با یکدیگر برای ایجاد هماهنگی افقی درونی) هماهنگی ایجاد شود.زیرا برقراری هماهنگی همواره از چالشها و نگرانی های اساسی مدیران سازمان ها و به طور خاص مدیران استراتژیک بازاریابی بیمه بوده است.

استراتژی ۱: روی بازاریابی پاسخ گرا متمرکز شوید.

هر تلاشی در زمینه بازاریابی که نتواند یک واکنش فوری از طرف مشتریان به همراه داشته باشد، به هیچ دردی نمی خورد، حتی اگر همه متخصصین بازاریابی بگویند که “آگاهی از بازار” کافی است.

من با این رویکرد هم عقیده نیستم. فقط زمانی با ادامه دادن به تلاشهای خود، می توانید به سود برسید که بازاریابی شما با تحقیقات و بررسی های جدید که در آخر منجر به تولید مشتری می شود، یک نتیجه محسوس و ثمربخش به دنبال داشته باشد.

می توانید بازاریابی خود را هزینه-مرکز در نظر بگیرید (بیشتر از مقداری که در فروش اول خود سود می برید برای هر مشتری جدید خرج می کنید)، مشروط براینکه این را هم بدانید که ارزش عمری مشتری شما بتواند در مدت زمان متوسط تا دراز مدت برای شما سوددهی کند.

استفاده از عبارات جنجالی در تبلیغات می تواند واکنش فوری در مشتری ها به همراه داشته باشد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...