انواع روشهای استقرار (Enterprise Resource Planning :ERP) سیستم برنامه ریزی منابع سازمان |
انواع روشهای استقرار (Enterprise Resource Planning :ERP) سیستم برنامه ریزی منابع سازمان
۱- استقرار یکباره و آنی ( انفجار بزرگ یا Big Bang) :
در این روش سیستم قدیم تا استقرار کامل سیستم جدید کار می کند و با استقرار کامل سیستم جدید، به یکباره سیستم قدیم حذف و سیستم جدید شروع به کار می نماید. این روش به عنوان یک روش سنتی با هدف کاهش هزینه ها می باشد که به دلیل معایبی که دارد چندان قابل توصیه نمی باشد(برازل [۱]،۲۰۰۵).
شکل ۲-۳- استقرار یکباره و آنی ( انفجار بزرگ یا Big Bang)
منبع:( برازل ،۲۰۰۵)
۲- استقرار موازی و همزمان :
در این روش سیستم قدیم تا استقرار کامل سیستم جدید کار می کند و با استقرار کامل و شروع به کار سیستم جدید، به یکباره سیستم قدیم حذف نمی شود. زمانی که سیستم جدید تایید گردید سیستم قدیم حذف می گردد.
شکل ۲-۴ – استقرار موازی و همزمان
منبع:( ( برازل ،۲۰۰۵)
جدول ۲-۴-مقایسه استقرار یکباره با موازی
منبع: ( برازل ،۲۰۰۵)
۳- استقرار بخشی(ماژولار/پیمانه ای) :
این روش برای سیستم های جامع که دارای چند واحد مجزا و مستقل از هم هستند قابل کاربرد است. فرایند استقرار به شرح ذیل میباشد:
۱- تقسیم بندی ماژول ها
۲- اولویت بندی ماژول ها بر اساس : ۲-۱- نقش و پیش نیازها ۲-۲- کمترین ارتباطات و تعاملات
۳- انتخاب ماژول
۴- انتخاب استراتژی و روش استقرار : ۴-۱- یکباره ۴-۲- موازی
۵- جایگزینی ماژول انتخاب شده بر اساس استراتژی
۶- آزمایش ماژول و برقراری ارتباط با سایر ماژول ها
۷- شروع استقرار ماژول جدید
شکل ۲-۵- استقرار بخشی(ماژولار/پیمانه ای)
منبع: ( برازل ،۲۰۰۵)
۲-۱۱- نقش نیروی انسانی در انجام پروژه های ERP
اغلب افراد دلیل ناکافی در پیاده سازی پروژه های ERP را چالش های مربوط به فناوری اطلاعات و ظهور مباحث جدید در این حوزه در داخل سازمان از قبیل پایگاه های داده به اشتراک گذاشته شده ، معماری مبتنی بر Client-server فناوری اینترنت – و.. می دانند تحقیقات به عمل آمده در این مورد حاکی از این نکته است که عامل اصلی این ناکامی ها مسائل مربوط به نیروی انسانی در سازمان ها می باشد و در تحقیقاتی که بوسیله دفلویت و توچ(۱۹۹۸) [۲]انجام شده این موضوع به روشنی اثبات شده است که دلیل اصلی و اولیه ناکامی این پروژه ها مباحث غیر تکنولوژیکی بوده است در این تحقیق یکی از سئوالاتی که از سازمان ها پرسیده شده است این است که موانع کلیدی دستیابی به موفقیت در اجرای پروژه های ERP چه عواملی هستند؟ از این عوامل ۱۰ عامل اساسی و اولیه که مهمتر از سایر عوامل است به شرح ذیل می باشد : مقاومت در برابر تغییر (۸۲%) مهارتهای ناکافی تیم پروژه (۴۴%) حمایت ناکافی( ۷۲%) حوزه فعالیت نامشخص ۴۴% انتظارات غیر واقعی (۶۵%) عدم وجود برنامه مشخص مدیریت تغییر (۴۳%) مدیریت ضعیف پروژه (۵۴%) عدم وجود یک نگرش فرآیندی مسئله (۴۱%) جالب توجه نبودن عامل تغییر (۴۶%) عدم وجود انسجام در جنبه فن آوری اطلاعات مسئله ( ۳۶%) این ۱۰ عامل مربوط به بحث فنآوری اطلاعات می باشد و سایر عوامل مربوط به مباحث انسانی و مدیریت تغییر در سازمان می باشند .
جزییات بیشتر درباره این پایان نامه :(فایل کامل موجود است)
پایان نامه بررسی و رتبه بندی عوامل و شاخص های کلیدی موفقیت در استقرار برنامه ریزی منابع سازمانی ERP
نیاز به متخصصانی خارج از سازمان جهت پشتیبانی از اجرای پروژه با مهارتهای خاص را باید مد نظر قرار داداین افراد در قالب گروه هایی با عناوین متخصصان بسته نرم افزاری ، متخصصان فنی و متخصصان سازمانی تیم پروژه را پشتیبانی خواهند کرد . گروه اول از افرادی تشکیل شده است که نسبت به ماژول های نرم افزار به همراه ارتباط آنها با یکدیگر ، قابلیت های آن ها و امکان ارتباط این نرم افزار با سایر نرم افزارهای موجود در بازار شناخت کامل دارند.
فرم در حال بارگذاری ...
[شنبه 1399-01-30] [ 10:18:00 ب.ظ ]
|