" دانلود پایان نامه های آماده | ۲-۲- ادبیات ومبانی نظری تحقیق – 8 " |
“
ساختار سرمایه: فرهنگ فارلکس، ساختارسرمایه را ترکیب منابع مالی مختلف برای تأمین مالی عملیات شرکت جهت رشد آن بیان میکند.
محدودیت مالی: کاملترین و صریحترین تعریف در این مورد، این است که شرکتها زمانی در محدوده تأمین مالی هستند که بین هزینه های داخلی و هزینه های خارجی وجوه تخصیص داده شده با یک شکاف روبه رو هستند ( فازاری، ۱۹۸۸).
شرکت بامحدودیت مالی : شرکتی که در دسترسی به منابع خارجی بازارسرمایه با مشکلات بیشتری مواجه باشد، بخش بیشتری از منابع مالی مورد نیاز خود را از منابع داخل شرکت تأمین می کند. چنین شرکتی اصطلاحاً “شرکت دچار محدودیت مالی” نامیده می شود.(عربصالحی و اشرفی ۱۳۹۰)
۱-۹- خلاصه فصل
اطلاعات تاریخی مربوط به وجه نقد می تواند در قضاوت نسبت به مبلغ، زمان و میزان اطمینان از تحقق جریانهای وجوه نقد آتی به استفادهکنندگان صورتهای مالی کمک کند. یکی از مهمترین عوامل تأثیرگذار در رسیدن به هدف هر شرکتی داشتن وجه نقد است. وجه نقد باعث رونق فعالیتهای اقتصادی در هر شرکتی میگردد. بررسی تأثیر حساسیت منابع خارجی جریان وجوه نقد و محدودیت مالی در پیش بینی وجه نقد می تواند به برنامه ریزی صحیح در ارتباط با منابع و مصارف سازمان در سالهای آتی منجر شود. بنابرین شرکتی موفقتر خواهد بود که نیاز به منابع خود را از زمان حال پیش بینی کرده و در جهت تأمین آن گام بردارد. در این فصل کلیات تحقیق شامل مقدمه، بیان مسأله، ضرورت و اهمیت تحقیق، هدف تحقیق، فرضیه های تحقیق و … بیان گردید.
۱-۱۰- ساختارتحقیق
به منظور انعکاس چارچوب این تحقیق، در این بخش مختصری از مطالب عنوان شده از فصول آتی مطرح می شود:
در فصل دوم مبانی نظری این تحقیق از جمله تعاریف منابع وجوه نقد، اقلام و نقش حساسیت منابع خارجی جریان وجوه نقد و محدودیت مالی در پیش بینی وجه نقد تشریح میگردد و همچنین تعاریف جریانهای نقدی، پیشینه و ساختار صورت جریان وجوه نقد، مزایا و انتقادهای صورت گرفته بر صورت جریان وجوه نقد، نارسایی محتوای اطلاعاتی سود و سپس به تحقیقهای انجام شده در این زمینه پرداخته می شود.
در فصل سوم روش تحقیق شامل فرضیه های تحقیق، تعریف متغیرهای مستقل و وابسته و نحوه محاسبه آن ها، جامعه آماری، روش جمع آوری داده ها و روش آماری مورد نظر برای تجزیه و تحلیل اطلاعات بیان می شود.
در فصل چهارم نتایج مربوط به تجزیه و تحلیل داده ها در قالب جدولهای خلاصه شده آورده می شود و به تجزیه و تحلیل فرضیه های تحقیق و تفسیر نتایج حاصل پرداخته خواهد شد.
در فصل پنجم نتایج فرضیه های تحقیق، محدودیتها و پیشنهادهای تحقیق ذکر میگردد.
فصل دوم
ادبیات نظری و پیشینه تحقیق
۲-۱- مقدمه
در فصل اول تحقیق به بررسی کلیات تحقیق پرداخته شد. در این فصل ابتدا ادبیات و مبانی نظری موضوع تحت سرفصلهای تعاریف اقلام تعهدی، اقلام تعهدی اختیاری و مدیریت سود، مدیریت سود در تئوری حسابداری مالی، ناهنجاری اقلام تعهدی، تفاوتهای بین مدیریت اقلام تعهدی اختیاری و دستکاری فعالیتهای واقعی نقش اقلام تعهدی در پیش بینی جریانهای نقد آتی و بازده سهام تشریح میگردد و همچنین تعاریف جریانهای نقدی، پیشینه و ساختار صورت جریان وجوه نقد، مزایا و انتقادهای صورت گرفته بر صورت جریان وجوه نقد، نارسایی محتوای اطلاعاتی سود و در نهایت، تحقیقهای انجام شده در این مورد، بررسی خواهد شد. هدف اصلی سیستم حسابداری تهیه اطلاعات مالی مفید برای تصمیم گیریهای اقتصادی است و صورتهای مالی اساسی ابزار اصلی انتقال اطلاعات به استفادهکنندگان میباشد. در واقع سیستم حسابداری آثار مالی معاملهها و رویدادهای مؤثر بر واحدهای اقتصادی را شناسایی و بر اساس روشهای منطقی و مدون اندازه گیری، تجمیع و تلخیص می کند (عربمازیار، ۱۳۷۴). استفاده از جریانهای نقدی به تنهایی نیز همه خواسته های استفادهکنندهها را برآورده نمیکند، بلکه استفاده از مبنای نقدی در کنار مبنای تعهدی، می تواند به تصمیم گیری استفادهکنندگان کمک نماید. یکی از نقشهای مهم اقلام تعهدی انتقال یا تعدیل شناسایی جریانهای نقدی در طول زمان میباشد، به طوری که اعداد تعدیل شده عملکرد شرکت را بهتر ارزیابی کند، اقلام تعهدی اغلب بر اساس مفروضات و برآوردها میباشند که اگر اشتباه باشند باید در سود و اقلام تعهدی آینده تصحیح شوند. اقلام تعهدی را می توان به اجزای اختیاری و غیراختیاری تفکیک کرد. اجزای اختیاری اقلام تعهدی، عبارت از اقلام تعهدی است که مدیریت میتواند کنترلهایی روی آنها اعمال کند. اجزای غیراختیاری اقلام تعهدی، عبارت از اقلام تعهدی است که مدیریت نمیتواند کنترلهایی روی آن ها اعمال نماید (خواجوی و ناظمی، ۱۳۸۴). اطلاعات در مورد عملکرد مالی و تغییر در وضعیت مالی که تحت مبنای تعهدی گزارش میشوند، استفادهکنندگان از اطلاعات مالی را در جهت ارزیابی توانایی شرکت برای ایجاد جریانهای نقدی آتی یاری میرساند. بنابرین تهیه اقلام تعهدی، پیش بینیکننده های بهتری از جریانهای نقد آتی شرکت هستند.
۲-۲- ادبیات ومبانی نظری تحقیق
موجودیهای نقدی همواره درصد قابل توجهی از داراییهای شرکتها را به خوداختصاص داده اند. وجه نقد از این حیث دارای اهمیت است که به شرکت اجازه میدهد تا فرصتهایی را جستجو کند که ارزش سهام را افزایش دهد. معمولاً، مدیران به دنبال سطحی از موجودیهای نقدی هستند که با توجه به مزایا و معایب نگهداری موجودیهای نقدی حالت بهینه داشته باشد. وجه نقد باید در سطحی نگهداری شود که بین هزینه نگهداری وجه نقد و هزینه نا کافی بودن وجه نقد تعادل برقرار شود. به عبارت دیگر، شرکتها در جستجوی آن سطح بهینه از نقدینگی هستند که به دلیل کمبود نقدینگی، ضررهای عمده به شرکت وارد نیاید و از طرفی، با نگهداری وجه نقد اضافی، فرصتها از دست نرود و این مورد، همان سطح نقدینگی هدف در شرکتهاست که البته با توجه به ویژگیهای گوناگون شرکتها و دوره های زمانی مختلف، متفاوت است. وضعیت نقدینگی شرکت ها به مقدار زیادی تحت تأثیر ماهیت فعالیت شرکتها قرار میگیرد. مدیران برای تعیین میزان نقدینگی یک دوره زمانی را برنامه ریزی و جهت رسیدن به آن تلاش میکنند (بادآورودرخور،۱۳۹۱).
“
فرم در حال بارگذاری ...
[دوشنبه 1401-09-21] [ 08:10:00 ب.ظ ]
|