استاندارد تعالی از طریق افراد ( Excellence Through People ) |
استاندارد تعالی از طریق افراد ( Excellence Through People )
هاورتی (۲۰۰۵) معتقد است، مدل تعالی فراگیر افراد یک استاندارد ملی جهت توسعه منابع انسانی در ایرلند می باشد که به منظور ایجاد سطح مطلوبی از فعالیتهای آموزش و توسعه افراد طراحی شده است که سازمان را به کسب مزیت رقابتی و تحقق اهداف تجاری نائل می سازد (بخشی و همکاران، ۱۳۸۵).
اهداف اصلی این استاندارد عبارتند از :
۱- تعهد سازمان به منظور طرحریزی و اجرای برنامه های توسعه کارکنان
۲- ایجاد یک محیط کاری مناسب بگونه ای که کارکنان را به استفاده از تمام پتانسیلهای خود ترغیب کرده و افراد در نیازهای ویژه سازمان مشارکت کنند .
۳- افزایش ارتباطات سازمانی و مشارکت کارکنان در کسب و کار و دستیابی به اهداف سازمانی
۴- ارتقاء مدیریت منابع انسانی به عنوان حوزه استراتژیک تجاری
۵- نمایان سازی تاثیر توسعه افراد بر عملکرد افراد، گروه ها و سازمان
این استاندارد دارای شش معیار می باشد که باید ۸۰% هر یک از این معیارها و بطورکلی ۸۰% مجموع معیارها حاصل گردد تا منجر به اخذ گواهینامه شود . این معیارها عبارتند از :
بازبینی طرحها و اهداف سازمان
آماده سازی برنامه های آموزشی سازمان
بازبینی آموزش
پیاده سازی آموزش
مستندسازی آموزش و توسعه
ارتباطات و مشارکت کارکنان
۵-۶-۱-۲- الگوی بلوغ قابلیت های افراد ( People-Capability Maturity Model )
الگوی تعالی بلوغ قابلیت کارکنان در یک فرآیند حرفه ای کارکنان را رشد و توسعه داده و در حفظ و نگهداری منابع انسانی به سازمانها کمک می نماید تا بتواند به سازمانی برتر و متعالی تبدیل شوند و این کار از طریق بستر سازی برای بهبود نیروی انسانی در یک برنامه بهبود مداوم و مستمر تجلی پیدا می کند. تعالی در مدل P-CMM بیانگر توانایی و قابلیت کسب و کار سازمان می باشد (سلطانی،۱۳۸۶، ص ۷۲).
الگوی تکامل توانایی نیروی انسانی نقشه راهنمایی برای انجام امور پرسنلی است تا توانایی کارکنان سازمان به شکل مستمر بهبود یابد. چون سازمان نمی تواند همۀ امور درست را یک شبه انجام دهد، الگوی تکامل توانایی نیروی انسانی این اقدامات را به صورت مرحله ای طرح می کند. هر یک از سطوح پیشرفت الگوی تکامل توانایی نیروی انسانی با تجهیز سازمان به اقدامات جدی تری برای جذب، پرورش، سامان دهی و حفظ نیروهایش، تحول منحصر بفردی را در فرهنگ سازمان ایجاد می کند. الگوی تکامل توانایی نیروی انسانی نظام یکپارچه ای از امور کارکنان مستقر می کند که از طریق تنظیم مداوم با اهداف کاری، عملکرد و نیازهای در حال تغییر سازمان تکامل می یابد (کرتیس و همکاران، ۱۳۸۹، ص. ۲۱).
فرم در حال بارگذاری ...
[یکشنبه 1399-01-31] [ 02:47:00 ق.ظ ]
|